Nezaustavljivi Ronnie pomeo Dinga za titulu na Grand Prixu

Kada 'raketa' krene, niko je ne može zaustaviti

Nezaustavljivi Ronnie pomeo Dinga za titulu na Grand Prixu

Legendarni Ronnie O'Sullivan danas je u velikom finalu Svjetskog Grand Prixa ubjedljivo slavio protiv Dinga Junhuija sa 10:3 i tako prvi put u svojoj karijeri uspio osvojiti četiri rangirajuća turnira u jednoj sezoni.

Iako ima već 42 godine, O'Sullivan je i dalje živa institucija ovog sporta i jednostavno je nedodirljiv kada je raspoložen i kada mu se zaista igra, a rezultati iz ove sezone su potvrda da je u top formi.

O'Sullivan je pobjedom u Guild Hallu u Prestonu postao bogatiji za 100.000 funti, a do trofeja je redom preskakao Milkinsa, Yana, Guodonga i Maguirea.

Ding se dobro držao na startu finalnog meča i rezultat nakon šest odigranih frameova bio je 4:2 za O'Sullivana, koji je potom ubacio u petu brzinu i doslovno pomeo svog rivala za novu titulu, već 32. na rangirajućim turnirima u bogatoj karijeri.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi