Ronnie se probudio i savladao taksistu Wilsona

Svjetsko prvenstvo u snookeru

Ronnie se probudio i savladao taksistu Wilsona

M. Šljivak

Ronnie O'Sullivan plasirao se u drugo kolo Svjetskog prvenstva u snookeru. Najpopularniji snookeraš svijeta pobijedio je Garyja Wilsona rezultatom 10:7.

Meč ovog dvojca je počeo jučer, a na pauzu se otišlo pri vodstvu O'Sullivana od 5:4 po frameovima. Danas je popularni Raketa brzo završio posao i slavio je s 10:7.

Peterostruki prvak jučer je žestoko krenuo u meč. Poveo je s 5:1, uključujući i break od 122, ali je nekadašnji vozač taksija Wilson, uspio da osvoji tri framea zaredom i da dođe do 5:4.

Ipak, danas O'Sullivan nije imao previše problema. Lagano je došao do 9:5, da bi Wilson uspio ponovo da dođe do osvajanja uzastopnih frameova i da smanji rezultat na 9:7.

Međutim, više od toga nije mogao. Ronnie je u 17. frameu završio posao, te je dobio ovaj meč.

U drugom kolu O'Sullivana čeka pobjednik meča Liang Wenbo - Stuart Carrington.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi