Trump bolji od O'Sullivana, Ding poput Barcelone

Sjajni mečevi

Trump bolji od O'Sullivana, Ding poput Barcelone

A. Beganović

Prvi polufinalist rangirajućeg snooker turnira, Palyers Championshipa, koji se igra u Velsu za nagradni fond od 350.000 funti je Judd Tramp.

U prvom četvrtfinalnom meču danas fantastični Trump je rezultatom 5:3 savladao Ronnieja O'Sullivana, te je poveo 8:7 u međusobnim suretima protiv jednog od najboljih igrača svih vremena.

Ronnie je bolje otvorio meč, osvojio je prvi frame, no nakon toga Trump je zaigrao kao rijetko kada. Kažnjavao je svaku malu grešku O'Sullivana i na petnaestominutni odmor je otišao sa prednošću od dva framea (3:1).

Ronnie je upiso "ukrasti" Trumpu pet frame i smanjiti na 3:2, no Judd nije gubio glavu i stiže do tri meč lopte. Prvu nije iskoristio, a u osmom frameu je napravio solidnu prednost od četrdesetak poena ali je promašio jednu laganu crvenu kuglu pa je pružio priliku O'Sullivanu da se skroz vrati u igru. No, može se reći da je peterostrukog svjetskog šampiona sreća napustila u posljednjim momentima i Trump je slavio sa 5:3.

Danas su odigrana i preostala dva meča osmine finala, a oba su otišla u deveti odlučujući frame. John Higgins je poveo 4:0 protiv Ding Junhuija i činilo se da je pitanje pobjednika odlučeno. Međutim, Kinez nije mislio tako i sjajnom igrom kreirao je preokret kakav se rijetko viđa u snookeru.

S druge strane u meču Allistera Cartera i Shauna Murphyja niti jedan igrač nije tokom meča imao prednost od dva framea, a rezultatska "klackalica" otišla je na stranu Cartera.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi