Selby superioran protiv Murphyja

Plasirao se u finale UK Championshipa

Selby superioran protiv Murphyja

A. Beganović

Mark Selby prvi je finalista rangirajućeg snooker turnira, UK Championshipa, koji se igra u Yorku u legendarnom Barbican Centru za nagradni fond od 850.000 funti.

U prvom polufinalnom meču UK Championshipa Selby je nadigrao Shauna Murphyja. Selby je slavio rezultatom 6:2 po frameovima, a meč je bolje otvorio Murphy.

U prvom frameu Murphy je nanizao 99 poena za vodstvo 1:0, no Selby nakon toga uzastopno osvaja tri framea i na petnaestominutnu pauzu odlazi sa prednošću (3:1).

Nakon pauze Murphy osvaja frame i tada se čini da se vraća u igru, no Selby ponovo preuzima konce igre u svoje ruke i sa tri osvojena framea riješava pitanje pobjednika.

U finalu će Selby odmjeriti snage sa boljim iz drugog polufinalnog meča u kojem se sastaju Ronnie O'Sullivan i Marco Fu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti