Maximum!

Sjajne igre na Welsh Openu

Maximum!

A. Beganović

Legendarni Shaun Murphy na Welsh Openu je napravio maksimalni break od 147 poena. Bio je to njegov sedmi maximum u karijeri.

U velškom gradu Llandudno u toku je Velsh Open, profesionalni snooker turnir, koji se igra za nagradni fond od 427.000 funti s tim što će pobjednik bankovni račun podebljati sa 80.000 funti.

Danas su na rasporedu mečevi četvrtfinala, a s obzirom da se mečevi igraju do četiri framea, viđeno je nekoliko velikih iznenađanja, pa je tako recimo jedan od najboljih snooker igrača na svijetu, Judd Trump u šesnaestini finala izgubio od domaćeg amatera Daniela Wellsa (4:2).

No u narednoj rundi, odnosno u osmini finala poomenuti Welsh je "naletio" na raspoložemnog Shauna Murphyja, koji je odigrao čudesan meč.

Slavio je Murphy rezultatom 4:1 sa dva velika trocifrena breaka, rijetko viđena u mečevima koji se igraju na četiri dobijena framea. Prvo je u drugom frameu napravio break od 145 poena, odnosno samo dva poena su mu nedostajala do maksimalnog breaka od 147 poena.

A, onda u narednom trećem frameu Murphy je ljubitelje snookera doveo do "ludila". Nakon breaka od 145 poena uslijedio je maksimnalni od 147 poena. Njegov sedmi "maksimum" u karijeri.

Oglasi

Plasman među osam najboljih na Welsh Openu osigurali su i najbolji igrač svih vremena Ronnie O'Sullivan, te najbolji igrač sezone Mark Allen.

Ronnie je u osmini finala bio bolji od mladog belgijskog igrača Bena Mertensa. Slavio je rezultatom 4:0. S druge strane, Allen je imao teži zadatak u osmini finala. U dosta dobrom meču savladao je belgijskog igrača Lucu Brecela rezultatom 4:2.

U osmini finala zaustavljen je i legendarni John Higgins kojeg je savladao 49. igrač svijeta Tian Pengfei (4:1), dok je Yuan Sijun, 55. igrač na svijetu istim rezultatom savladao Jacka Lisowskog.

Plasman među osam najboljih osigurali su još i Joe O'Connor, Pang Junxu i Robert Milkins, a u četvrtfinalu će snage odmjeriti Murphy i Sijun, Pengfei i O'Sullivan, O'Connor i Junxu, te Milkins i Allen.

Dodajmo na kraju da se četvrtfinalni mečevi također igraju na četiri dobijena framea, polufinalni na šest, a finalni na devet.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi