Trumpu titula i 70.000 funti: U fenomenalnom finalu bolji od Robertsona
FOTO - EPA

English Open

Trumpu titula i 70.000 funti: U fenomenalnom finalu bolji od Robertsona

Adnan Beganović

Protekle sedmice u Marshall Areni u Milton Keynesu odigran je rangirajući snooker turnir, English Open čiji nagradni fond je 405.00 funti.

Titulu i 70.000 funti pripali su Juddu Trumpu koji je u sjajnom finalu savladao Neila Robertsona (9:8).

Od početka pa do kraja gledali smo neizvjestan meč. Prva sesija završila je rezultatom 4:4, da bi drugo mnogo bolje otvorio Robertson.

Poveo je Australac 7:4 i činilo se da je pitanje pobjednika odlučeno. Međutim, Trump se nije predavao i osvojivši uzastopno četiri framea preokrenuo je rezultat u svoju korist te je stigao do meč lopte.

Prvu nije iskoristio s obzirom da je Robertson trocifrenim breakom od 125 poravano na 8:8, da bi u odlučujućem frameu sjajni Trump odgovorio istom mjerom, odnosno trocifrenim breakom od 114 poena stigao je do pobjede.

Trumpu je inače ovo 18 rangirajuća titula koliko su u dosadašnjoj karijeri osvojili Robertson i Selbi. A, u posljednjih deset finala Trump ne zna za poraz.

Top Komentari

AmarSahi
Otkad se Donald Trump bavi bilijarom?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi