Kreće ozbiljna borba za najboljeg na svijetu: Svi gledaju prema O'Sullivanu i Trumpu

SP u snookeru

Kreće ozbiljna borba za najboljeg na svijetu: Svi gledaju prema O'Sullivanu i Trumpu

M. Šljivak

Svjetsko prvenstvo u snookeru ulazi polako u završnu fazu.

Sedam od osam učesnika četvrtfinala je već poznato, a i dalje su tu dvojica najvećih favorita Judd Trupm i Ronnie O'Sullivan.

Prvi snookeraš svijeta Trump je plasman među osam ostvario nakon velike borbe protiv Bingtao Yana gdje je slavio sa 13:11, a sada je pred njim još jedan veliki izazov u liku Kyrena Wilsona, osmog igrača svijeta.

Wilson je sa 13-9 očekivano savladao Martina Goulda i sada sasvim sigurno očekuje da može preći i preko najboljeg na svijetu.

Ronnie O'Sullivan na ovom SP-u igra jako dobro. U osmini finala danas je riješio Junhuija Dinga sa 13:10, a sada mu slijedi veliki izazov protiv trećeg igrača svijeta Marka Williamsa, koji je pobijedio Stuarta Binghama sa 13:11.

Veliku pažnju će svakako privući i duel između Neila Robertsona i Marka Selbyja, dok će najveće iznenađenje Kurt Maflin (savladao Johna Higginsa (13-11) igrati protiv pobjednika meča Anthony McGill - Jamie Rhys, ali ko god od njih da prođe imat će male šanse u eventualnom polufinalu.

Top Komentari

Jack28
Na jednoj strani Trump, na drugoj Ronnie, Williams, Selby, Robertson, Ding (do danas)... Ne znam, teško je vjerovati da Trump neće proći Wilsona pa onda McGilla/Clarka-Muflina. Bez obzira što se Trump provukao u prva dva kola i što igra izuzetno loše. nekako vjerujem da će dogurati do finala. Sa ove dole strane se nadam Selbyu ali očekujem Ronniea.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi