Neil Robertson fantastičnom igrom stigao do četvrtfinala, Ding Junhui i Mark Selby ispali sa turnira
Ekspresno završio svoj meč i prvi se plasirao u četvrtfinale

Australac sjajno igra ovaj turnir

Neil Robertson fantastičnom igrom stigao do četvrtfinala, Ding Junhui i Mark Selby ispali sa turnira

S. Pašalić

Neil Robertson je nastavio sa sjajnom igrom na Welsh Openu i sa 4:0 počistio Michaela Georgioua.

Australac je ekspresno završio svoj meč i praktično nije pružio niti jednu priliku Kipraninu da ga ugrozi. Robertson igra fantastično ovaj turnir što je pokazao i večeras jer je prvi završio svoj meč i plasirao se u četvrtfinale.

Stuart Bingham je opravdao ulogu favorita i sa 4:2 pobijedio Robbiea Williamsa. Bingham je bio vrlo siguran i u tri od dobijena četiri framea je stizao do centuryja.

Joe O'Connor je napravio veliko iznenađenje protiv Ding Junhuija i sa 4:1 prošao u četvrtfinale. O'Connor je 103. igrač na svijetu i dobrom igrom je izbacio pobjednika Welsh Opena iz 2012. godine.

Zhao Xintong je sa 4:2 savladao Alexandera Ursenbachera koji je danas u nešto ranijem terminu izbacio Ronniea O'Sullivana sa turnira.

Prolaz u četvrtfinale su osigurali i Scott Donaldson pobjedom protiv Iana Burnsa 4:2, Kurt Maflin koji je savladao Elliota Slessora također sa 4:2, Hossein Vafaei iznenađujućom pobjedom Marka Selbyja sa 4:3, te John Higgins koji je u zanimljivom meču bio bolji od Jacka Lisowskog sa 4:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi