Trump "pomeo" Maguirea, Waldenu triler protiv Higginsa

Trump "pomeo" Maguirea, Waldenu triler protiv Higginsa

Adnan Beganović

U finalu rangirajućeg snooker turnira China Opena, koji se igra za nagradni fond od 478.000 funti, igrat će Judd Trump i Ricky Walden.

Trump je u polufinalnom meču nadigrao Stephena Maguirea, koji je plasmanom u polufinale China Opena osigurao direktno učešće na Svjetskom prvenstvu.

Trump je slavio sa maksimalnih 6:0, a meč je završio i sa jednim trocifrenim breakom i to u prvom frameu kada je iz jednog pojavljivanja za stolom nanizao 100 poena.

Drugi polufinalni meč bio je mnogo uzbudljiviji, a Walden je rezultatom 6:5 po frameovima savladao Johna Higginsa.

U dosta neizvjesnom meču viđena su dva trocifrena breaka. Oba je napravio Walde, prvi u petom frameu kada je nanizao 113 poena, a drugi u posljednjem odlučujućem frameu kada je za jednim pojavljivanjem za stolom nanizao 131 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi