Brecel šokirao šampiona Allena, O'Sullivan neumoljiv

Počeo Masters u Londonu

Brecel šokirao šampiona Allena, O'Sullivan neumoljiv

Jedan od tri najznačajnija snooker turnira (Triple Crown), Masters 16 najboljih igrača svijeta koji se tradicionalno igra u Alexandra Palaceu u Londonu (drugi najdugovječniji turnir nakon Svjetskog prvenstva koje se igra u Šefildu) počeo je jučer.

Luca Brecel šokirao je branioca naslova Marka Allena koji je bio uvjeren da je u formi dovoljnoj da odbrani naslov na Mastersu. Belgijanac je dobio 6:5.

Istim rezultatom u svojevrsnom derbiju John Higgins izgubio je od Ryna Daya koji je u odlučujućšem frameu napravio trocifreni break.

Škotlanđanin Higgins upisao je svoj 25. uzastopno učešće na ovome turniru kojeg je osvajao dva puta. Međutim čak 13 puta ispadao je u prvom kolu što mu desilo i jučer.

Velšanin Day nikada u životu nije igrao polufinale ovoga turnira, ali hoće bude li mu pošlo za rukom da u četvrtfinalu savlada Ronniea O’Sullivana koji je danas dobio Stuarta Binghama bez većih problema.

Bingham je osvojio dva framea, tokom meča pokazavši značaj nivo dekoncentracije. Međutim nakon 5:1, uspio je dobiti fream probudivši se malo, a onda je uslijedio izjednačen fream (67:67) nakon kojeg su ganjali crnu kuglu. U tim okolnostima Bingham nije imao mnogo opcija, pa je meč završen rezultatom 6:2.

Dafabet Masters nije rangirni turnir, ali je zato nagradni fond pozamašan i iznosi 600.000 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti