German Masters ušao u završnicu, Trump "melje" sve redom

German Masters ušao u završnicu, Trump "melje" sve redom

A. Beganović

U polufinalu German Mastersa, rangirajućeg snooker turnira, igrat će Judd Trump i Barry Hawkins, te Tom Ford i Jack Lisowski.

Trenutno najbolji snooker igrač na svijetu, Judd Trump, u četvrtfinalu je bio bolji od Ding Junhuia. Slavio je Trump rezultatom 5:3 uz jedan trocifreni break i to u drugom frameu kada je nanizao 101 poen.

Njegov protivnik u polufinalu biće Barry Hawkins koji je u četvrtfinalu bio bolji od Jordana Browna. Slavio je Hawkins 5:1, a Brownu je ovo bio prvi nastup u četvrtfinalu nekog rangirajućeg turnira.

Zanimljiv četvrtfinalni duel odigrali su Stuart Bingham i Jack Lisowski, a na kraju je slavio Lisowski rezultatom 5:3. Tokom cijelog meča imao je Lisowski prednost, vodio je 3:0, no Bingham se uspio dva puta vratiti u igru (3:2, 4:3), no za preokret nije imao snage.

U posljednjem četvrtfinalnom duelu Tom Ford je opravdao ulogu favorita. Slavio je sa ubjedljivih 5:1 protiv Joa O'Connora.

Na kraju dodajmo da su polufinalni mečevi na programu danas, a finale se igra sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi