O'Sullivan siguran, Trump do pobjede nakon velikog preokreta

O'Sullivan siguran, Trump do pobjede nakon velikog preokreta

A. Beganović

Ronnie O'Sullivan, Kyren Wilson, Judd Trump i Martin Gould plasirali su se u četvrtfinale rangirajućeg snooker turnira World Grand Prixa.

Najznaimljiviji meč odigrali su Judd Trump i Stuart Bingham, a nakon velike borbe slavio je trenutno vodeći na rang listi, Judd Trump (4:3). Bingham je sjajno otvorio meč, nakon prve sesije vodio je 3:1, no u nastavku meča Trump je zaigrao mnogo bolje i uspio je preokrenuti rezultat u svoju korist.

Ronnie "Raketa" nije imao problema u duelu sa Barryjem Hawksinsom. Slavio je sa sigurnih 4:1, a istim rezultatom Wilson je savladao Yan Bingtaoa, kao i Gould Lu Ninga.

Danas će svoje mečeve osmine finala odigrati Mark Selby i Anthony McGill, Ding Junhui i Hossein Vafei, John Higgins i Zhao Xintong, te Jack Lisowski i Robert Milkins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi