U Sarajevu odigrano prvo kolo Carlsberg Best of the Best snooker lige

Igralo se po novom formatu

U Sarajevu odigrano prvo kolo Carlsberg Best of the Best snooker lige

E. Čaušević

Proteklog vikenda Carlsberg snooker liga Best of the Best odigrana je u Sarajevu. Igralo se po novom formatu takmičenja grad - divizija u snooker klubovima Mercur i Union Jack.

Tridesetdevet igrača ukrstilo je svoje štapove na ukupno šest stolova u mečevima po formatu bolji od tri, a polufinalni i finalni mečevi igrali su se na bolji od pet frejmova. Igrači nisu krili svoje oduševljenje novim formatom igre te su podržali ovaj novi koncept kao manje naporan, a samim tim i mnogo produktivniji.

Novi format igre donio je mnogo iznenađenja od kojih je najzapaženije ispadanje četverostrukog državnog prvaka Kenana Terzića u ranoj fazi takmičenja od nadahnutog Sarajlije Adela Kalabušića koji nije uspio da zadrži momentum te je u narednom meču izgubio od jednako dobrog klupskog kolege Kenana Selimovića. Ništa manje zapažen nije bio ni poraz aktuelnog državnog šampiona Maria Želje Miloševića koji je izgubio u polufinalnom meču rezultatom od 3:0 od, na kraju i osvajača I kola Carlsberg snooker lige Best of the Best, sjajnog Mirze Vukovića iz Lukavca.

Na svom putu do finalnog meča Vuković je izgubio samo jedan frejm od klupskog kolege, sjajnog Admira Švrakića. Ostale mečeve Vuković je dobio rezultatom 3:0 počevši od meča sa aktuelnim državnim šampionom Mariom Željom Miloševićem i sve do finalnog meča sa Muamerom Mališevićem, vatrogascem iz Sarajeva.

Narednog vikenda odigraće se i prvo kolo Carlsberg snooker lige Best of the Best i u Tuzli, a željno iščekujemo da vidimo da li će i tamo novi format takmičenja donijeti iznenađenja. Blizu četrdeset igrača sastaće se u Tuzli u klubovima Click i Billy Blues.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi