U Tuzli se odigrava završni masters Carlsberg snooker državnog prvenstva BiH

U Tuzli se odigrava završni masters Carlsberg snooker državnog prvenstva BiH

M. Šljivak

Za sve ljubitelje snookera predstoji jedan veoma uzbudljiv vikend. Naime, u Tuzli se sastaju najbolji igrači snookera u BiH.


Ukupno šesnaest najboljih igrača učestvovaće u završnici Carlsberg snooker državnog prvenstva. Svoju borbu za prvaka države u snookeru šesnaest najboljih igrača iz BiH gradova zaslužilo je kroz dokazani kvalitet igre u ukupno pet kola takmičenja. Najbolji igrači iz Sarajeva koji su se plasirali u top šesnaest su Kenan Terzić, aktuelni viceprvak države, Mario Željo Milošević, aktuelni državni prvak, Rijad Šišić, Adel Kalabušić, Eldar Karamehmedović i Mustafa Husović. Iz Bugojna se takmiče bivši viceprvaci države Zlatan Fuka i Adis Burak, kao i Elvis Čehajić i Asmir Dadić. Nekadašnji viceprvaci dolaze i iz Tuzle, Edin Kovačević i Robert Kovačević zatim Demirel Pirić, Mirnes Mujić i Selman Aganović.

Mečevi će se odigravati u tuzlanskom snooker klubu „Click“ gdje će najbolji igrači Bosne i Hercegovine uz profesionalne uslove igre pokazati svoj najbolji snooker. Takmičenje će se prvo odigravati u grupnoj fazi nakon koje slijedi „knock out“ sistem takmičenja koji će iznjedriti najboljeg među najboljim – prvaka države u snookeru u 2020 godini.

Bosna i Hercegovina će tako imati svoje predstavnike na Europskom prvenstvu u snookeru u Portugalu koje će se igrati u martu ove godine u organizaciji Europske bilijar i snooker asocijacije.

Sva dešavanja, mečeve, te rangirnu listu možete pratiti na oficijelnim Facebook i web stranicama: www.bilijar.ba i www. snooker.org.ba, SnookerBiH, Snooker Organizacija BiH i Balkan snooker liga.

Top Komentari

domy
A da objavite članak o rezultatima završenog turnira?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi