Prošla je 15 godina "užasnog režima" s ocem, tvrdi da neke trenutke ne može izbrisati iz sjećanja

Radwanska otvoreno o odnosu s trenerom i ocem

Prošla je 15 godina "užasnog režima" s ocem, tvrdi da neke trenutke ne može izbrisati iz sjećanja

Edmir Škorić

Imala je jedinstven stil igre i smatrana je taktički najsuptilnijom teniserkom na svijetu koja je s lakoćom mogla izvoditi najteže udarce u igri. Riječ je o bivšoj poljskoj teniserki Agnieszki Radwanskoj.

Osvojila je juniorski naslov na Wimbledonu 2005., a također je osvojila juniorski naslov Roland Garrosa godinu dana kasnije.

Radwanska je započela svoju tenisku karijeru s ocem, Robertom Radwanskim, kao trenerom. Razmišlja o teškim trenucima s kojima se morala suočiti tokom godina odrastanja zbog stava njenog oca koji je uzrokovao mnogo razlika, a ponekad je čak bio i uvredljiv.

"U 15 godina treninga s mojim ocem, sve je bilo savršeno isplanirano, ali tata nije pitao šta ja mislim. Sve je unaprijed nametnuo. Bilo je važno samo ono što bi on rekao", ispričala je Lewandowski za Firstsportz.com.

"Stalno sam potiskivala svoje osjećaje i tada nisam mogla drugačije. Neko smo vrijeme radili u modusu spoj-tata-rat. Bio je okrutan režim. Trebao mi je trener koji se može nositi s pritiskom. Tata to nije podnio. Svađa svake sedmice, stres. Nisam bila osoba koja voli svađe, željela sam normalnu atmosferu, ali nije je bilo", dodala je.

Oglasi

Agnieszka Radwanska dodatno je izrazila da se više boji očevih reakcija nego suočavanja s neuspjesima. Nadalje je dodala da "otac za nas uopće nije bio otac, već trener".

"U jednom trenutku nisam mogla normalno da funkcionišem i on me sve vrijeme napadao. Zahvalna sam tati, jer da nije bilo njega ne bismo uspjeli. S druge strane, loši trenuci se ne mogu izbrisati iz glave. Trebale su godine", jasna je bila Poljakinja.

Agnieszka Radwanska osvojila je čak 20 WTA naslova u karijeri, ali niti jedan Grand Slam u konkurenciji seniorki.

Iz tenisa se povukla 2009. godine, nakon što je kao razlog navela zdravstvene probleme, a do trenutka povlačenja zaradila je igrajući tenis čak 27 miliona dolara.

Igrala je jedno finale Grand Slam turnira i toje bilo 2012. godine na Wimbledonu, kada ju je pobijedila Serena Williams sa 6:1, 5:7, 6:2. To je bio i njen najbolji rezultat kada su Grand Slam turniri u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi