"Slao sam joj poruke, ali nije mi odgovorila"

Alcaraz o Swiatek

"Slao sam joj poruke, ali nije mi odgovorila"

Edmir Škorić

Talentovani španski teniser Carlos Alcarez ljut je na trenutno prvu teniserku svijeta Igu Swiatek.

Alcarez se smatra najvećom nadom svjetskog tenisa i ovog tinejdžera mnogi vide kao nasljednika Rafaela Nadala i za očekivati je da u godinama koje dolaze bude osvajač mnogih titula.

Nedavno je osvojio turnir u Miamiju, a tamo je slavila u ženskoj konkurenciji Poljakinja Swiatek, koja je postala liderka na WTA listi.

"Pisao sam joj kako bih joj čestitao, ali mi nije odgovorila", kazao je razočarani Alcarez.

Dok je Iga već osvojila nekoliko važnih turnira, uključujući Grand Slam Roland Garros i nedavno u Miamiju, trijumf na Floridi bio je prvi za Alcaraza u karijeri. Prije toga osvojio je samo dva nižerazredna turnira - ATP 500 u Rio de Janeiru u Brazilu i ATP 250 u Umagu u Hrvatskoj.

Svijet tenisa već se pita hoće li upravo ovaj dvojac dominirati u narednim godinama. Carlos Alcaraz i Iga se za sada ne poznaju praktički, a štoviše, nedavno je među njima došlo do malih 'nesuglasica'.

Španac kaže da je čestitao Igi na njenim uspjesima, ali da mu nikada nije odgovorila.

"Ne poznajemo se još dobro, no vjerujem da ćemo se upoznati", istakao je Alcaraz.

Sa 18 godina i 11 mjeseci Alcaraz je postao najmlađi osvajač u 37-godišnjoj povijesti Miamija i ujedno treći najmlađi pobjednik Masters 1000 turnira nakon Michaela Changa i Rafaela Nadala.

Top Komentari

Thierry.Henry
ATP 500 U Riu, nizerazredni turnir????! Vi niste normalni ..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi