Francuskinja se oprostila, pa iskreno priznala: "Cijelu sam noć sanjala Nadala, predložio mi je..."

Kraj velike karijere

Francuskinja se oprostila, pa iskreno priznala: "Cijelu sam noć sanjala Nadala, predložio mi je..."

Edmir Škorić

Alize Cornet, 34-godišnja francuska teniserka, odigrala je na ovogodišnjem Roland Garrosu svoj posljednji pojedinačni meč u karijeri.

Ranije ove godine Cornet je najavila kako će se na domaćem Grand Slam turniru oprostiti od tenisa, a kraj je označila pobjeda 6:2, 6:1 kineske teniserke Qinwen Zheng, inače osme igračice na svijetu.

Uz ovacije sa tribina i u suzama Francuskinja je završila tenisku karijeru. Ona je osvojila šest WTA titula i najbolje rangirana je bila 11. Na Grand Slam turnirima najbolji joj je rezultat četvrtfinale na Australian Openu prije dvije godine, dok je na preostala tri turnira igrala osminu finala.

Trenutno 106. igračica svijeta je dala interesantnu izjavu, rekavši da je sanjala Rafaela Nadala.

"Spavala sam jako dobro. Sanjala sam Rafu Nadala cijelu noć. Predložio mi je da igramo meč u tri seta u Strasbourgu. Njegova porodica je bila tamo. Kad sam se probudila, pomislila sam: 'Vau';" kazala je uz smijeh Cornet.

Oglasi

"Većsam plakala jučer kad sam ga vidjela, pa danas... Do sada sam mogla obuzdati emocije, ali sada me već obuzela", dodala je igračica rođena u Nici 22. januara 1990., a koja se aktivno tenisom bavi od 2006. godine.

Ukupno je Francuskinja igrala na 72 turnira, od kojih 20 na Roland Garrosu.

Posljednji nastup na Roland Garrosu vjerovatno je odigrao i Rafael Nadal, koji je juče ispao u 1. kolu od Alexandera Zvereva, ali Španac nije siguran da li je to njegova konačna odluka. Spreman je igrati i u Parizu na Olimpijskim igrama, ali ne zna da li će se više ikada vraćati na Roland Garros.

"Želim da vam se zahvalim, ovo je prosto fantastično. Teško je za mene uopšte da pričam u ovom trenutku, jer ovo bi mogao biti moj posljednji meč ovdje. Nisam potpuno siguran u to, možda jeste. Publika je bila fantastična. Teško je riječima opisati kakav sam osjećaj imao danas. Specijalan trenutak za mene na mjestu koje najviše volim", rekao je Nadal nakon uvjerljivog poraza od Zvereva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi