Nadal uzeo mikrofon u ruke, sve je prštalo od emocija

Španac se oprostio?

Nadal uzeo mikrofon u ruke, sve je prštalo od emocija

Edmir Škorić

Rafael Nadal je danas poražen od Alexandera Zvereva u prvom kolu Roland Garrosa, a po svemu sudeći to će biti njegov posljednji nastup u Parizu.

Legendarni španski teniser ima čak 14 titula na Roland Garrosu, ali je danas bio nemoćan već u prvom kolu, doduše nije imao ni sreće jer je dobio za rivala četvrtog nositelja Alexandera Zvereva, koji je slavio u tri seta.

Nakon završetka meča, Španac je uzeo mikrofon u ruke i održao govor, a emocije su bile na sve strane. Ipak, nije mogao da potvrdi da je ovo bio posljednji njegov nastup u Parizu, iako nagovještava da su šanse veoma velike.

"Želim da vam se zahvalim, ovo je prosto fantastično. Teško je za mene uopšte da pričam u ovom trenutku, jer ovo bi mogao biti moj posljednji meč ovdje. Nisam potpuno siguran u to, možda jeste. Publika je bila fantastična. Teško je riječima opisati kakav sam osjećaj imao danas. Specijalan trenutak za mene na mjestu koje najviše volim", rekao je Nadal, pa čestitao rivalu na pobjedi:

"Moram čestitati Zverevu na ovom sjajnom meču i sjajnoj pobjedi. Želim mu sve najbolje u nastavku turnira. Imao si jako težak trenutak 2021. godine kada si slomio nogu. Želim ti sreću".

Osvrnuo se na težak period koji je imao:

"Za mene, kao što sam rekao i ranije, imao sam teške dvije godine sa puno povreda. To jeste jedan proces koji je trebao da se završi jednim snom za mene. Nije se dobro završilo jer sam imao ovakvog rivala u prvoj rundi. Teško mi je reći šta slijedi u budućnosti. Veliki procenat postoji da se više neću ovdje vratiti, ali ne mogu da tvrdim 100 posto. Uživao sam ovdje.

Sada mnogo bolje osjećam lopticu nego što je to bio slučaj prije dva mjeseca. Nemam još taj osjećaj, još pred sobom imam neke ciljeve. Želim se vratiti za Olimpijske igre u Parizu, to me motiviše. To će biti jedna nova šansa i nadam se da ću za to biti dobro pripremljen. Neke divne stvari sam uradio tokom karijere ovdje, a to kao dijete nisam mogao ni da zamislim. Svaka godina je bila drugačija. Svima moram da se zahvalim na organizaciji ovakvog turnira. Moram se zahvaliti mojoj porodici, timu, prijateljima, svima... Nadam se da ćemo se opet vidjeti, ali ne znam", poručio je Rafa.

Nakon dvije godine Rafa se konačno vratio, nije osjećao bol, ali očigledno nije onaj stari. Mnogi se i dalje nadaju da će Rafa zaigrati u Parizu i naredne godine, iako su ipak veće šanse da je danas imao oproštaj od pariške šljake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi