Almagro odbranio naslov u Brazilu

Španjolac stigao do 11.naslova

Almagro odbranio naslov u Brazilu

M. Maksimović

Španjolac Nicolas Almagro je odbranio naslov pobjednika na ATP turnir u Sao Paulu. Branitelj naslova je opravdao status prvog nositelja ali pozivnicu koju su mu dodijelili organizatori u posljednjem trenutku.

U finalu je Almagro bio bolji u tri seta od iskusnog Talijana Filippa Volandrija 6-3, 4-6, 6-4 za 11 naslov u karijeri. Almagro je uspješno priveo prvi set kraju nakon što je čak tri puta morao oduzeti servis Talijanu. Volandri je uzvratio u drugom setu realiziravši jednu od dvije break prilike. Usput, Talija je izvukao svih pet koliko je imao Almagro. Na kraju je odluka pala u trećem setu u kojem je Almagro bio uspješniji 6-4. Ovo je Almagru bilo 15.finale, Volandriju devetu, a za sada je ostao na dva naslova. 

Finale:
Nicolas Almagro (Špa, 1) - Filippo Volandri (Ita) 6-3, 4-6, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.