Andrey Rublev osvojio ATP turnir u Beču
Foto: EPA

Bez izgubljenog seta

Andrey Rublev osvojio ATP turnir u Beču

Mladi ruski tenisač Andrey Rublev pobjednik je ATP 500 turnira u prijestolnici Austrije. 

Rublev je u finalu Beča pobijedio 25-godišnjeg Talijana Lorenza Sonega koji je senzacionalno u 1/4 finalu razbio Novaka Đokovića sa 6-2, 6-1 rezultatom 2:0 u setovima (6:4, 6:4).  

Sonego je i danas igrao dobro, pružio dobar otpor, no Andrey Rublev igra tenis karijere i nezadrživo napreduje prema samom vrhu ATP ljestvice. U oba seta ruskom igraču bio je dovoljan po jedan break, a valja spomenuti kako je 23-godišnjak do trijumfa stigao u velikom stilu. Naime Rublev na turniru nije izgubio niti jedan set, a na sve to dodao je činjenicu da nije izgubio niti jedan svoj servis gem što ovom trijumfu daje dodatnu dimenziju.

Već od sutra oba ova igrača nastupit će u Parizu na Masters turniru koji će se igrati u dvorani Bercy, nažalost bez prisustva gledatelja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi