Senzacija u Beču: Lorenzo Sonego izbacio Đokovića
Foto: EPA

Sjajna partija mladog Talijana

Senzacija u Beču: Lorenzo Sonego izbacio Đokovića

Mladi talijanski tenisač Lorenzo Sonego večeras je kreirao pravu senzaciju. 

U četvrtfinalnom susretu ATP 500 turnira u Beču Sonego je eliminirao prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića s impresivnih 6-2, 6-1 po setovima. 

Od samog starta je Sonego fantastično igrao i onemogućio šokiranom Đokoviću da razvije svoj tenis koji će ga po ko zna koju godinu ostavii na 1. mjestu ATP ljestvice na kraju teniske sezone. Iako je Đoković bio daleko ispod svoje razine, ne treba oduzimati priznanja mladom Talijanu koji cijelu turnir igra fenomenalno i već je nanizao nekoliko impresivnih pobjeda. 

Talijan je na kraju Đokoviću prepustio samo tri gema što je jedan od najtežih poraza Đokovića u zadnje vrijeme a sigurno najveća pobjeda i prva Top 10 pobjeda za sjajnog 25-godišnjeg Sonega. Ovo je Novaku drugi poraz u sezoni nakon finala Roland Garrosa i ako se ne računa diskvalifikacija na US Openu protiv Carrena Buste. 

Top Komentari

user1583752673
Prodato
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti