Murray čudesnim potezima izludio rivala, na kraju je reket platio cijenu!

Sjajan poen na Australian Openu

Murray čudesnim potezima izludio rivala, na kraju je reket platio cijenu!

Eldar Ganibegović

U toku je prvi Grand slam turnir sezone, Australian Open. Već do sada smo uživali u brojnim mečevima, a prava poslastica viđena je u ogledu Andyja Murrayja i Thanasija Kokkinakisa.

Andy Murray (66. ATP) napravio je malo iznenađenje u prvom meču na Australian Openu svladavši Mattea Berrettinija (14. ATP) sa 6-3, 6-3, 4-6, 6-7(7) nakon sjajnih pet setova.

U drugom susretu na terenima u Melbourneu Murray se susreo s predstavnikom domaćina Thanasijem Kokkinakisom. Nakon više od dva sata Australac je vodio 6-4, 7-6(4). Došao je i treći set, a u njemu je osvojio svoj servis i odmah uzeo servis Škotu.

Na svom servisu, Kokkinakis je spasio tri break lopte, a zatim propustio dvije prilike da završi gem. Tada je došla šansa za novi break za Murraya, koji je to napravioi to na sjajan način. 

Murray je od početka bio u odbrani. Trčao je s jedne strane terena na drugu, braneći smečeve Aussieja sve dok ovaj nije pogodio mrežu. Cijenu je platio reket ni kriv ni dužan koji je završio na podu. 

“Murrayeva karijera je opisana u jednom poenu. Bože", napisao je novinar Gaspar Riberio Lanca.

Oglasi

Na kraju je Škot upisao trijumf i to rezultatom 3:2. Iako je gubio 0:2, stigao je do pobjede i plasmana u treći krug.

Tamo će se sastati sa Špancem Robertom Bautistom-Agutom koji je također s 3:2 bio bolji od Brandona Holta. Inače, Agut je 25. igrač svijeta i biti će tvrd orah Murrayju.

Australian Open, 2. kolo:

Andy Murray - Thanasi Kokkinakis 3:2 (4:6, 6:7, 7:6, 6:3, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi