Kralj je živ: Spektakularan meč na Australian Openu!
FOTO: EPA

Trajao je skoro četiri sata

Kralj je živ: Spektakularan meč na Australian Openu!

H. Zilić

Završen je i najuzbudljiviji duel prvog kola Australian Opena.

Kofere će pakovati Nikoloz Basilashvili koji je u Melbourne došao kao 23. teniser svijeta i imao je status nositelja, ali poražen je na startu od teniske legende Andya Murraya koji je na Australian Open stigao sa pozivnicom organizatora.

Meč je ponudio sjajan tenis,a trajao je skoro četiri sata.

Prvi set dobio je Murray sa sigurnih 1:6, a u drugom uzvraća Basilasvhili sa 6:3.

Nakon dva prilično rutinska seta u trećem velika borba, koja odlazi na stranu Murraya sa 4:6, a četvrti set je ponudio još veći spektakl u kojem je slavio Basilashvili nakon tie breaka sa 7:6 (7:5).

I peti set je ponudio dosta lijepog tenisa, a presudio je jedan brejk Murraya za 4:6 i konačnih 2:3.

Andy Murray je inače 113. trenutno na ATP listi, a današnjim nastupom pokazao je da je kralji još živ, a u drugom kolu očekuje ga duel protiv Taro Daniela koji je 120. na ATP listi pa će Murray imati finu priliku da plasira i u treće kolo prvog Grand slama sezone.

Top Komentari

Zoka4
Covjek ima umjetni kuk,postovanje za igru. Drugi zulj dobiju pa kmece
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije