Andy Murray će igrati samo parove

Donio tešku odluku

Andy Murray će igrati samo parove

Edmir Škorić

Dvostruki olimpijski teniski prvak Andy Murray povukao se iz pojedinačnih nastupa na Igrama u Tokiju.

Murray već godinama nije u teniskom vrhu zbog povreda i problema s kukovima. Iako se očekivalo da zaigra u singlu, on je ipak odlučio da se takmiči samo u parovima na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Zaista sam razočaran što se moram povući, ali liječnički tim mi je savjetovao da ne igram i u pojedinačnoj konkurenciji i u konkurenciji parova, pa sam donio tešku odluku da se povučem iz pojedinačnog takmičenja i tako se usredotočim samo na parove s partnerom", rekao je Murray.

Britanac je osvajao zlatne medalje u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016. godine.

On i njegov partner Joe Salisbury su u prvom kolu igrali protiv francuskog para Mahut - Herbert te su slavili sa 6:3, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi