Andy Murray propušta četvrtinale Davis Cupa

Veliki hendikep za reprezentaciju Velike Britanije

Andy Murray propušta četvrtinale Davis Cupa

Svjetski broj jedan, Andy Murray propustit će četvrtfinalni Davis Cup susret Velike Britanije i Francuske.

Murray već neko vrijeme ima problema sa povredom lakta. On je propustio i Miami Open zbog istog problema, te se neće uspjeti oporaviti na vrijeme i pridružiti kolegama iz Davis Cup reprezentacije.

Kapiten britanske Davis Cup ekipe, Leon Smith, je rekao "da ovaj tim posjeduje značajno Davis Cup iskustvo, te da svi pružaju odlične partije u ovom takmičenju".

"Andyjev nedostatak je sigurno veliki gubitak za nasu ekipu, ali ono što je bitnije, želimo mu brz oporavak. Znam da bi on volio da je ovdje sa ostatkom ekipe."

"Susret s Francuskom bio bi težak ispit za bilo koju ekipu, pa ni ovaj četvrtinalni neće biti izuzetak".

Dodatnih informacija o Murrayevoj povredi i dalje nema. A zbog njegovog odsustva za Veliku Britaniju će 7.-9. aprila, u Rouenu, nastupati Dan Evans, Kyle Edmund, Jamie Murray i Dom Inglot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi