Andy Murray se povukao sa Wimbledona

Ipak nije potpuno spreman

Andy Murray se povukao sa Wimbledona

Nekada najbolji teniser svijeta Andy Murray danas je otkazao učešće na Wimbledonu.

Britanski teniser je dan pred početka trećeg Grand Slama sezone otkazao svoj nastup zbog novih problema sa povredom kuka, koja mu kontinuirano stvara probleme već duži vremenski period.

Murray se nedavno vratio takmičarskim mečevima nakon pauze koja je trajala skoro godinu dana, ali na Queensu i Eastbourneu je odigrao samo tri meča.

Očigledno je da Murray još uvijek nije potpuno oporavljen i spreman, pa je iz tog razloga odlučio da ne nastupi na Wimbledonu čiji je šampion bio dva puta.

"Sa žaljenjem odustajem od učešća na Wimbledonu. U posljednjih deset dana ostvario sam veliki napredak na treninzima i mečevima, ali sam nakon konsultacija sa svojim timom teška srca donio odluku da otkažem nastup. Igranje mečeva do tri dobijena seta bio bi preveliki napor, još nisam spreman za to", poručio je Andy Murray putem svoje zvanične stranice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi