Murray otkazao nastup u Hertogenboschu

Bivši broj 1 još nije potpuno spreman

Murray otkazao nastup u Hertogenboschu

Nekadašnji svjetski broj 1 Andy Murray još nije spreman za povratak na teren i ponovo je prolongirao taj dan. 

Podsjetimo, Murray ne igra profesionalni tenis od prošlog ljeta kada je izgubio u četvrtfinalu Wimbledona, a najavio je da bi trebao nastupiti na ATP turniru u Hertogenboschu. Ipak, od toga neće biti ništa jer je Murray otkazao učešće.

Podsjetimo, ovaj turnir je trebao početi 11. juna, odnosno za pet dana, a naredna šansa za Murrayja je Queens kojeg je redovno igrao u proteklim godinama. Ovaj turnir počinje 18. juna.

U svakom slučaju Britanci se nadaju da će njihova glavna uzdanica i dvostruki osvajač Wimbledona biti spremna za nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu i realne su šanse da bi se baš za Wimbledon trebao oporaviti.

Svemu dodoajmo da je Murray zbog povrede kuka pao veoma nisko na ATP listi i da bi nakon završetka Roland Garrosa trebao biti 150. teniser svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi