Aryna Sabalenka pobjednica prvog WTA turnira u 2021. godini

Kudermetova bez šansi

Aryna Sabalenka pobjednica prvog WTA turnira u 2021. godini

Bjeloruska tenisačica Aryna Sabalenka pobjednica je prvog WTA turnira u 2021. godini. 

Sabalenka je u finalu WTA 500 turnira u Abu Dhabiju s lakoćom s terena pomela mladu rusku igračicu Veroniku Kudermetovu s laganih 2:0 po setovima (6:2, 6:2). 

Iako je Bjeloruskinja bila favorit u ovom meču, očekivao se veći otpor ruske tenisačice koja je do finala izbacila i nekoliko sjajnih igračica poput Eline Svitoline iz Ukrajine. U prvom setu neizvjesnost je trajala do rezultata 2:2 kada je Sabalenka napravila veliku seriju od 4 gema i s lakoćom riješila prvi set u svoju korist s uvjerljivih 6:2, 6:2. Na otvaranju 2. seta Kudermetova je odmah izgubila svoj servis i iako ga je u idućem gemu uspjela vratiti, jednostavno nije imala snage nositi se sa snagom udaraca bjeloruske igračice koja je na samom startu sezone pokazala impresivnu formu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi