ATP Doha: Bašić siguran u prvom kolu
Bašić je kroz kvalifikacije došao do turnira u Dohi i već na startu je pokazao da je izuzetno motivisan da nešto napravi.

Sigurna pobjeda

ATP Doha: Bašić siguran u prvom kolu

Edmir Škorić

Bh. teniser Mirza Bašić plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Dohi (Katar).

Bašić je na startu turnira u kojem je igrao i kvalifikacije pobijedio Andreasa Haider-Maurera, kojeg je savladao nakon dva seta.

U prvom setu Bašić je stigao do brejka kod 3:3, pa je sa 6:4 stigao do prednosti, a i u narednom setu je pokazao da je u ovom trenutku bolji igrač od Austrijanca.

Opet je koban za Haider-Maurera bio sedmi gem u kojem je Bašić stigao do brejka i to poprilično lagano, što mu je na kraju donijelo pobjedu u ovom meču.

U osmini finala Bašić će igrati protiv Felicijana Lopeza ili Guillermea Garcia-Lopeza.

Turnir u Dohi trebao je da brani Novak Đoković, koji je osvojio dva posljednja naslova, ali to se neće odgoditi pošto je Novak odustao zbog povrede. Najviše titula ima Roger Federer, koji je tri puta trijumfovao u Dohi, 2005. 2006. i 2011. godine.

ATP Doha, 1. kolo:
Haider - Maurer - Bašić 4:6, 3:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi