Blagi skok Bašića i Šetkića, Džumuhr i Brkić zadržali pozicije

ATP lista

Blagi skok Bašića i Šetkića, Džumuhr i Brkić zadržali pozicije

H. Zilić

Objavljena je nova ATP lista na kojoj bh. teniseri nisu imali puno pomjeranja.

Najbolji bh. teniser je Damir Džumhur, koji je ostao na 118. poziciji sa 667 osvojenih bodova. Džumhur ove sedmice nema turnira tako da će neko vrijeme ostati na ovim brojkama.

Jednu poziciju napredovao je Mirza Bašić i sada je 289. teniser svijeta. Kao i Damir, ni Mirza ove sedmice nema turnira. Bašić trenutno ima 192 osvojena boda.

Nerman Fatić je 335. reket svijeta sa 141 osvojenim bodom, a i pred Nermanom je sedmica pauze.

Blagi skok od jedne pozicije zabilježio je Aldin Šetkić, koji je sada pozicioniran na 472. poziciju sa 82 osvojena poena. Šetkić se prošle sedmice vratio među 500 tenisera svijeta nakon sjajnog nastupa na Futuresu u Šibeniku.

U konkurenciji dublova bh. teniser Tomislav Brkić je zadržao 66. poziciju sa 1704 osvojena boda, a to mu je i ranking karijere.

Ovome dodajmo da je broj 1. na ATP listi Novak Đoković, na drugom mjestu je Danil Medvedev, a treći je Rafael Nadal. U TOP 10 su još Thiem, Tsitsipas, Zverev, Rublev, Federer, Schwartzman i Berrettini.

Najbolji teniseri svijeta ove sedmice igraju Masters u Madridu, a to će biti jedna od posljednjih provjerapred drugi Grand slam sezone Roland Garros.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi