Šok za Džumhura: Bio postavljen za prvog nosioca, pa poražen od 305. tenisera svijeta

Dan za zaborav

Šok za Džumhura: Bio postavljen za prvog nosioca, pa poražen od 305. tenisera svijeta

H. Zilić

Bh. teniser Damir Džumhur igrao je meč prvog kola Challangera u Rimu.

Protivnik Džumhuru bio je 305. teniser svijeta kvalifikant iz Hrvatske Nino Serdarušić. Konačan rezultat glasio je 1:2 za hrvatskog tenisera. Po setovima rezultat se kretao 2:6, 7:6, 3:6.

Naš teniser katastrofalno otvara meč. Portivnik iz Hrvatske je u prvom setu apsolutno držao meč pod kontrolom i dobio set sa ubjedljivih 2:6.

Na početku drugog seta, probudio se Džumhur. Imao je čak prednost od 5:1, ali Serdarušić se vraća na maestralan način i set odlazi u tie break. U tie breaku Džumhur je bio više koncetrisan i siguran, slavio je sa  7:1 za poravnanje u setovima na 1:1.

Treći odlučujući set kao da je donio reprizu prvog seta. Na početku Serdarušić pravi sjajnu seriju i dolazi do prednosti od 0:4. Nakon toga Džumhur se budi, ali nedovoljno i Serdarušić je dobio sa 3:6 za konačnih 1:2.

Serdarušić će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Vukić - Marcora. Inače, Damir Džumhur je ovom turniru bio postavljen za prvog nosioca i imao je lijepu priliku da popravi bodovni saldo na ATP listi, ali današnji šokantan poraz je poremetio pomenute planove.


DAMIR DŽUMHUR - NINO SERDARUŠIĆ 1:2 (2:6, 7:6, 3:6)

Top Komentari

Cibre
Haman ce on jedini biti nas najbolji teniser koji smo nakon rata imali,nazalost kad ode i Mirza i Toma nas tenis moze komotno da se ugasi. Svaka cast njima sto su prestavljali ovu nasu drzavu bez ikakve pomoci,al mi samo znamo pljuvati jer smo takva nacija,necemo mi nikada imati tenisere u top 100 daj Boze da uopste budemo imali.Dzumhuru je vrijeme da se povuce jer on ocigledno ima privatni problema.
5 1
Maestro
Čuj šok? Za mene je veći šok kad pročitam da je on pobijedio nekoga
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi