ATP lista: Nadal sve bliže Đokoviću, pad Federera

ATP lista: Nadal sve bliže Đokoviću, pad Federera

E. Škorić

Novak Đoković i dalje je najbolji teniser svijeta, a bilo je dosta promjena u vrhu nove ATP liste.

Španac Rafael Nadal osvojio je u nedjelju ATP  turnir iz Masters serije 1000 u Cincinnatiju, te je došao na drugu poziciju odmah iza Đokovića. Trenutno Đoković ima 10.980 bodova, a Nadal 8.860. 

Međutim, Nadal bi do kraja godine mogao zasjesti na vrh. Na trećem mjestu je Andy Murray. Roger Federer je sada tek sedmi igrač, a prestigli su ga Čeh Tomaš Berdych i Juan Martin Del Potro, koji su sada na četvrtom, odnosno petom mjestu.

Federer je posljednji put ovako "nisko" na ATP listi bio još prije 11 godina...

Francuz Richard Gasquet ponovo je među Top 10, a iz tog kruga ispao je Kanađanin Milos Raonic. John Isner, finalista Cincinnatija, stigao je do 14. mjesta.

Naš najbolji teniser Damir Džumhur ušao je u Top 200. Trenutno je 199. sa 235 bodova, a u odnosu na prošli mjesec napredovao je sedam mjesta. Mirza Bašić je napredovao za jedno mjesto i trenutno je 207., dok je Aldin Šetkić 257.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti