Veliki pad Džumhura, ranking karijere za Herdželaš

ATP i WTA lista

Veliki pad Džumhura, ranking karijere za Herdželaš

H. Zilić

Objavljena je nova ATP lista najboljih tenisera današnjice.

Bh. teniser Damir Džumhur doživio je pad od 19 mjesta i sada je 161. teniser svijeta sa 377 bodova.

Pad je zabilježio i MIrza Bađić i nalazi se na 214. mjestu sa 254 boda, a Nerman Fatić je upisao skok od dva mjesta i sada je 276. reket na svijetu, dok je Aldin Šetkić 364.

U konkurenciji dublova Tomislav Brkić je skočio za jednu poziciju i vratio se u TOP 50, sada je 50. dubl igrač svijeta sa 1.830 osvojenih bodova. Mirza Bašić je u dubl konkurenciji na 348. mjestu sa 177 bodova, a Damir Džumhur na 442. poziciji.

Dobre vijest stižu za Bosnu i Hercegovinu sa WTA lsite. Naša najbolja teniserka Dea Herdželaš od danas zzauzima 192. poziciju što je i ranking karijere, a do ovog rezultata stigla je nakon sjanih nastupa prošle sedmice na Challangeru u Belinzoni gdje je zaustavljena u polufinalu.

Top Komentari

Thierry.Henry
Ma kakav Dzumhur,njegovo je proslo..Moze Jos malo se furati Po celendzerima i gotovo...on ne moze vise uci na ozbiljan turnir...steta..nije da nema Talenta,da nije imao sanse..Ali mozak los
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi