ATP ne odustaje od teniske sezone

Predsjednik Udruženja optimističan

ATP ne odustaje od teniske sezone

Admin Čaušević
Teme:

Pandemija koronavirusa paralizovala je tenis kao i većinu ostalih sportova. Odgođen je veliki broj turnira i sezona se sigurno neće nastaviti prije 13. jula. 

Predsjednik Udruženja profesionalnih igrača (ATP) Andrea Gaudenzi i dalje je optimističan te vjeruje da će se tenis moći igrati u drugoj polovini godine.

"Bilo bi nerazumno otkazati sve turnire do kraja godine. Niko ne zna što će se dogoditi. Optimistično razmišljamo i pripremamo različite scenarije. Očito je da postoji niz opcija, kao što je igranje bez gledatelja, a imamo i problem kako se nositi s ograničenjima na putovanjima. Ali nismo do sada donosili te odluke jer su sve to hipotetski scenariji", rekao je Gaudenzi.

Italijan je naglasio kako najveći problem predstavljaju putovanja avionima te različiti pristupi zemalja u borbi protiv koronavirusa.

"Naš najveći problem su putovanja avionima i činjenica da svaka zemlja drugačije riješava problem koronavirusa. Situacija u Australiji je potpuno drugačija nego na primjer u Velikoj Britaniji. U Švedskoj se stvari rješavaju malo drugačije", dodao je ovaj 46-godišnjak.

ATP bi do 15. maja trebao donijeti odluku šta će biti s turnirima nakon 13. jula. Smjernice za turnire u augustu će biti izdate početkom juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi