Australac je i sam u čudu: Tenisom života srušio Federera!

Kraj za Rogera

Australac je i sam u čudu: Tenisom života srušio Federera!

E. Škorić

Roger Federer poražen je od Thanasija Kokkinakisa u susretu drugog kola Mastersa u Miamiju.

Tenise iz Australije šokirao je Federera i nakon skoro dva i po sata borbe stigao do velike pobjede, pa će igrati u trećem kolu drugog mastersa u sezoni.

Federer je dobio sa 6:3 prvi set uz jedan brejk, a u drugom je Kokkinakis slavio istim rezultatom i također uz jedan napravljen brejk.

U odlučujućem setu nije bilo brejka, pa se u taj-brejku tražio pobjednik, a onda je Kokkinakis zaigrao tenis života i Švicarcu uručio kartu za povratak kući.

Mladom Kokkiankisu su večeras išli servisi, bekhendi, forhendi, igrao je sjajno na svakom dijelu terena i u potpunosti je zaslužio prolaz dalje. Australac će u trećem kolu igrati protiv Fernanda Verdasca.

Federer je igrao finale Indian Wellsa i izgubio ga je od Juana Martina del Potra, pa je prerano završio i nastup u Miamiju.

ATP Miami, 2. kolo:
Kokkinakis - Federer 3:6, 6:3, 7:6

Top Komentari

SEIKO
DEDA VREME JE JE ZA PENZIJU.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi