Australci oduševljeni: Popyrin u drugom kolu nakon što mu je Tsonga predao meč

Francuz se povrijedio

Australci oduševljeni: Popyrin u drugom kolu nakon što mu je Tsonga predao meč

E. Čaušević

Mladi australski teniser Alexei Popyrin plasirao se u drugo kolo Australian Opena.

Popyrin je u prvom kolu igrao protiv Jo-Wilfrieda Tsonge koji je bio veliki favorit u ovom okršaju. Međutim, francuski teniser je imao problema s povredom zbog čega nije mogao nastaviti meč kod rezultata 2:1 u protivnika, te je predao meč.

Tsonga je veoma dobro otvorio susret i uspio da povede sa 1:0 nakon što je prvi set dobio nakon tie-breaka sa 7:6. No, onda su počeli pproblemi s povredom i vidjelo se da Francuz jednostavno nije u najboljem stanju.

Popyrin je brzo poravnao na 1:1 jer je nakon 26 minuta igre drugi set dobio sa 6:2. U trećem je situacija za njega bila još lakša jer Tsonga nije pružao otpor.

Australac je treći set dobio sa 6:1 i preokrenuo je na 2:1, a potom je Tsonga poručio da jednostavno više ne može, te je odlučio predati meč i čestitati Popyrinu na plasmanu u drugo kolo.

U ženskon konkurenciji izdvajamo laganu pobjedu Svitoline portiv Boulter (2:0). Peta nositeljica prvi set je dobila sa 6:4, dok je u drugom rezultat bio 7:5 za Ukrajinku. Dalje je prošla i Muguruza koja je slavila protiv Rogers (2:1), a Bertens je s 2:0 bila bolja od Begu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije