Poznati svi parovi četvrtfinala u Rotterdamu
(Foto: EPA)

Poznati svi parovi četvrtfinala u Rotterdamu

M. Šljivak

Nakon što je u prvom meču dana bh. teniser Damir Džumhur ostvario plasman u četvrtfinale ATP turnira u Rotterdamu, poznati su i ostali učesnici ovog dijela turnira.

Protivnik našem teniseru biće Francuz Gael Monfils koji je savladao Andreu Seppija, a danas su kompletirani i ostali dueli četvrtfinala.

Francuz Jo-Wilfried Tsonga pobijedio je holandskog tenisera Tallona Griekspoora sa 2:0 (7:6, 6;1), te je zakazao duel sa ruskim teniserom Danilom Medvedvom.

Rus je danas odigrao odličan meč i savladao je Fernanda Verdasca sa 2:0 (6:2, 7:5), a sada je pred njim novi izazov, Francuz koji se vraća u formi.

Posljednji četvrtfinalni par čine Kei Nishikori i Marton Fucsovics. Jpanac je lagano sa 2:0 savladao Ernesta Gulbisa, po setovima 6:1 i 6:4, a Fuscovis je dobio Nikoloza Basilashvilija sa 2:0 (7:6, 6:1).

Parovi četvrtfinala:

Nishikori - Fuscovics
Wawrinka - Shapovalov
Monfils - Džumhur
Mededev - Tsonga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi