Đoković "pregazio" Rubleva za novo polufinale Australian Opena
FOTO: EPA

Sjajan meč tenisera iz Srbije

Đoković "pregazio" Rubleva za novo polufinale Australian Opena

H. Zilić

Novak Đoković sigurno korača prema novom Grand slam naslovu na Australian Openu. Teniser iz Srbije odigrao je fenomenalan meč u četvrtini finala protiv šestog nositelja Andreya Rubleva.

Popularni Nole je trijumfovao sa 3:0 u setovima.

Već prvi set je najavio furiozno izdanje Đokovića. Od samog početka igrao je kao u transu i prvi set dobio sa 6:1.

Ruski teniser se nije dobro proveo ni u drugom setu.

Đoković je drugi set završio relativno brzo za 40 minuta rezultatom 6:2.

U trećem setu Rublev je pružio malo bolji otpor Đkoviću, ali to nije bilo dovoljno za nešto više.

Oglasi

Jedan brejk u trećem setu Đokoviću je bio dovoljan da rutinski privede meč kraju. Treći set je dobio sa 6:4 za konačnih 3:0.

U polufinalu Đokvića očekuje duelu protiv Amerikanca Tommya Paula koji igra turnir živta i trenutno je 35. teniser svijeta.

Naravno da će Đoković i u ovom duelu biti veliki favorit.

Australian Open, četvrtfinale:

Novak Đoković - Andrey Rublev 3:0 (6:1, 6:2, 6:4)

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Stvarno je NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA..A DVOZUBIH ima na svim stranama..pozdrav normalnij raji, NACIONALIZMON NEOPTERECENI..to je TEMA za one sa primanjima do 1000 KM.
2 8
kuguar
Ne zna se gdje veća ****a komentarišu, ovdje, na kliksu ili na srpskim portalima... Jedite ****a bre, čovjek igra kako hoće i kad hoće.. Sad će da podere sve na AO zbog prošle godine i uživam gledajući njegove mečeve, neopterećen vašim ****arskim mišljenjem sa primjesama nacionalizma, ma ustvari svi ste ista ****a...
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi