Đoković pomjera granice, a sada je izjavom oduševio sve svoje navijače

Nije osjećao bol

Đoković pomjera granice, a sada je izjavom oduševio sve svoje navijače

E. Ganibegović

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Australian Opena. Danas je pobijedio sa 3:0 (6:2, 6:1, 6:2) u setovima Alexa De Minaura, a u izjavi nakon meča dao je razlog za osmijeh svim svojim navijačima.

Srbijanski teniser odigrao je sjajan meč, a ono što može da raduje sve njegove fanove jeste to da nije osjećao bol tokom ovog meča.

"Danas se nije vidjelo da sam povrijeđen. Ništa nisam osjetio", rekao je Đoković nakon što je rutinski savladao De Minaura. 

"Ne želim da slavim prerano, nikada ništa ne uzimam zdravo za gotovo, ali zadovoljan sam načinom na koji sam igrao, načinom na koji sam udarao loptu i načinom na koji sam se kretao", dodao je.

"Uzeo sam dosta antiinflamatornih tableta poslednjih dana da prikrijem bol. Obično to ne volim. Ne želim da ulazim u dalja objašnjenja, ali danas je bilo dobro.

Ne mogu da se izvinjavam što meč nije trajao duže. Htio sam da pobijedim u tri seta", zaključio je Novak Đoković.

U četvrtfinalu će protivnik teniseru iz Srbije biti Andrej Rublev.

Inače, ovo je za Đokovića bila 25. uzastopna pobjeda na Australian Openu, te krupnim koracima korača ka desetoj tituli na ovom turniru.

I sam De Minaur je imao šta da kaže o svom današnjem protivniku, ali samo lijepe stvari:

"Danas sam se vjerovatno suočio sa Novakom koji je veoma blizu njegovog najboljeg nivoa. Ako zadrži ovaj nivo, definitivno mislim da je on taj koji će osvojiti titulu".

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Stvarno je MASINA..najbolji promotor grada Visoko..uradio je SAM vise, nego POLITICARI ZAJEDNO..NEMA STA, najbolji je SCIH VREMENA, po titulama, po SVEMU..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi