Australian Open bez Del Potra?

Upitan nastup Argentinca

Australian Open bez Del Potra?

A. Čaušević

Prvi ovogodišnji Grand Slam će navjerovatnije proteći bez Juana Martina Del Potra. 

De Potro je jedan od najboljih igrača na touru, ali zbog konstantnih problema s povredama ne uspjeva da igra dobro u kontinuitetu.

Argentinski teniser još uvijek nije sanirao povredu koljena koju je dobio sredinom godine na turniru u Queensu i prema svemu sudeći neće igrati na Australian Openu.

Mediji bliski Del Potru su objavili informaciju da ovaj 31-godišnjak još osjeća bol u koljenu te da uopšte neće putovati u Melburn.

De Potro je propustio drugi dio sezone, očekivalo se da bude spreman za AO, međutim za njega će kako sada stvari stoje nova sezona započeti tek u februaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi