BiH sa četiri predstavnika na Australian Openu
FOTO: EPA

Prvi Grand slam sezone

BiH sa četiri predstavnika na Australian Openu

Haris Zilić

U januaru mjesecu očekuje nas prvi Grand slam sezone Australian Open.

Objavljene su i Entry liste za prvi veliki teniski turnir u godini, a Bosna i Hercegovina će imati četiri predstavnika.

Tomislav Brkić će nastupiti u glavnom žrijebu u konkurenciji dublova. Tomo je u 2021. godini imao sjajne rezultate na Wimbledonu i Roland Garrosu, sada će imati priliku da slično ostvari i na Australian Openu.

U konkurenciji singlova u kvalifikacijama će boje Bosne i Hercegovine braniti Damir Džumhur i Mirza Bašić i pokušat će da izbore glavni žrijeb turnira u Meblourneu.

Nakon skoro decenije pauze, naša zemlja će imati predstavnicu i u ženskoj konkurenciji na jednom Grand slamu. Zahvajujući odličnim rezultatim u drugoj polovini 2021. godine, Dea Herdželaš je izboirla nastup u kvalifikacijama za Australian Open. BiH je prije osam godine posljednji put imala predstavnicu u ženskon konkurenciji, tada je Jasmina Tinjić igrala kvalifikacije US Opena, a prije Jasmine, legendarna Mervana Jugić Salkić je 2004. godine igrala na Roland Garrosu i Wimbledonu.

Kvalifikacije za Australian Open počinju 10. januara.

Top Komentari

Tas14
SRETNO!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi