"Nisam vakcinisan i neću putovati na Australian Open"

Bivši osvajač ovog turnira

"Nisam vakcinisan i neću putovati na Australian Open"

Eldar Ganibegović

Jedan od najboljih dubl igrača, Pierre-Hugues Herbert neće nastupiti na Australian Openu.

On je prvi teniser koji je javno rekao da zbog vakcine, koja je obavezna da bi nastupio na prvom Grand Slamu sezone, neće učestvovati na ovom turniru.

"Nisam vakcinisan i putovanje u Australiju za mene nije opcija. Radim šta mogu, ali možda bi ovo mogla biti loša stvar za mene zbog mog rankinga u singlu. To je moj lični izbor. Ne znam koliko ću dugo imati takav stav i da li je danas uopšte moguće biti teniser ako nisi vakcinisan. Nije samo u Australiji to obavezno, slično je i u SAD-u, Austriji i nekim drugim državama, zaista kompleksna tema", rekao je Herbert.

Podsjetimo, Pierre-Hugues je prije dvije godine osvojio turnir u Melbourneu u kombinaciji sa svojim partnerom Nicolasom Mahutom. Ovaj par zajedno ima pet Grand Slam titula i trenutno su osmi na svijetu.

Ipak, Mahut će nastupiti na turniru, no očigledno će morati potražiti drugog partnera za nastup na dalekom kontitentu. On je vakcinisan jednom dozom, a i prebolio je koronavirus.

Početak tunira zakazan je za 17. januar 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi