Melbourne ide u lockdown, šta to znači za Australian Open?

Bit će promjena

Melbourne ide u lockdown, šta to znači za Australian Open?

Edmir Škorić

Australska savezna država Victorija ide u potpuni lockdown. Od petka u ponoć uslijedit će obavezan karantin i trajat će do srijede.

Na ovaj se način pokušava spriječiti širenje britanskog soja koronavirusa. Iako će sve biti zatvoreno, Grand Slam u Melbourneu se nastavlja, ali mečevi će se igrati bez publike, što nije bio slučaj u prvih nekoliko dana.

Do sada je 30.000 navijača dnevno prisustvovalo mečevima, ali narednih dana to neće biti moguće.

Zapravo, još danas će to biti moguće, pa će fanovi imati priliku kasnije da prate Novaka Đokovića. Turnir traje do 21. februara, a publika je već bila ograničena na 50 posot svog uobičajenog kapaciteta.

Premijer Victorije Daniel Andrews kazao je da britanski soj koronavirusa nije potekao iz hotela u kojima borave teniseri i teniserke.

"Kratak, ali strog lockdown bit će efikasan. Riječ je o najzaraznijoj varijanti koronavirusa", izjavio je premijer.

Top Komentari

WOLF20
Kakva glupost, evo Kyrgios Thiem skoro pun kapacitet. Sta je to sutra a da nije danas?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi