Australian Open: Nema zaraženih igrača i igračica
Foto: EPA

Dobre vijesti pred prvi Grand Slam sezone

Australian Open: Nema zaraženih igrača i igračica

Dobre vijesti stižu iz Australije uoči prvog ovosezonskog Grand Slam turnira. 

Svih 507 igrača i osoblja Australian Opena koji su odsjeli u hotelu u kojem je radnik iz organizacije turnira obolio od koronavirusa, negativni su na COVID-19 i odobreno im je učestvovanje na prvom Grand Slam turniru sezone, rekao je u petak direktor turnira Craig Tiley.

"Svi koji su se testirali su negativni" - rekao je Tiley novinarima u petak u Melbourne Parku.

"Ovo je stvarno sjajan ishod ne samo za zajednicu već i za tenisače" -  dodao je.

Svi iz hotela Grand Hyatt su morali na testiranje nakon što je jedan od radnika obolio od Covida. Zbog toga je 160 tenisača i tenisačica, te trenera i dužnosnika Australian Opena moralo u samoizolaciju. Srećom ne duže od jednog dana dok se nisu uradili testovi. Od više od 1.200 igrača, trenera i službenih osoba koji su doletjeli na turnir, do sada je zabilježeno osam zaraza COVID-19. Španjolka Paula Badosa, 67. tenisačica svijeta, jedina se od natjecatelja zarazila koronavirusom, no već u srijedu je puštena iz hotelske karantene. Država Victoria, čiji je glavni grad Melbourne danas nije izvijestila o novim slučajevima zaraze.

Vlasti su odobrile 30.000 navijača dnevno, otprilike 50% kapaciteta, na Australian Openu koji počinje u ponedjeljak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi