Došao kao zamjena za Đokovića, a onda se loše proveo u prvom kolu Australian Opena
FOTO: EPA

Meč trajao manje od dva sata

Došao kao zamjena za Đokovića, a onda se loše proveo u prvom kolu Australian Opena

H. Zilić

Teniser koji je u glavni žrijeb Australian Opena ušao kao zamjena za Novaka Đokovića, Italijan Salvatore Caruso, nije se dobro proveo u prvom kolu.

Caruso je za manje od sva sata izgubio meč od Miomira Kecmanovića.

Teniser iz Srbije slavio je sa 0:3, a po setovima rezultat se kretao 4:6, 2:6, 1:6 za trenutno 77. tenisera svijeta.

U drugom kolu Kecmanović će igrati protiv boljeg iz duela Kukushkin - Paul.

Ovome dodajmo vijest i da je naš Damir Džumhur jutros saznao vijest da će nastupiti u glavnom žrijebu Australian Opena.

Damir je u glavni žrijeb ušao također kao jedan od najbolja četiri gubitnika kvalifikacija, a to je potvrđeno i na zvaničnoj FB stranici našeg tenisera.

"Damir je u toku današnjeg dana saznao da će zauzeti mjesto u glavnom turniru umjesto Ilya Ivashke, koji je otkazao učešće na turniru.

Džumi će igrati protiv Pablo Andujara, i to u utorak, treći meč od 11 sati na terenu 16", stoji u saopštenju na zvaničnom FB kanalu našeg tenisera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi