Australian Open zbog Đokovića mijenja lokaciju?

Traži se rješenje

Australian Open zbog Đokovića mijenja lokaciju?

A. Čaušević

Ne isključuje se mogućnost da se Australian Open ne održi u Melbournu, izvještavaju inostrani mediji. 

Prvi Grand Slam sezone je tradicionalno Australian Open, ali je upitno da li će ovaj prestižni turnir biti održan u Melbourneu.

Australska država Victorija je donijela stroge mjere po pitanju virusa Covid-19 te svi oni koji nisu vakcinisani ne mogu ući u taj dio Australije. Među njima je i Novak Đoković.

Daily Mail navodi da organizatori ozbiljno razmišljaju da se turnir premjesti u neki od drugih gradova kao što su Sidney ili Brisbane.

Đoković još uvijek nije potvrdio da je vakcinisan, a jedan od prioriteta je da najbolji teniser današnjice bude prisutan na turniru.

Inače, osim Đokovića još nekoliko tenisera iz vrha nije vakcinisano pa organizatori prvog Grand Slama nastoje da što prije pronađu rješenje kako bi se teniska elita okupila u Australiji te da sve protekne u najboljem redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi