Federer o Đokovićevom poduhvatu: "To je ludo"

Dvije teniske legende

Federer o Đokovićevom poduhvatu: "To je ludo"

A. Čaušević

Novak Đoković je bio blizu da ostvari kalendarski Grand Slam, ali je izgubio u finalu US Opena.

Svjetski broj 1 je ranije osvojio Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, bio je na pobjedu od US Opena, ali ga je u finalu zaustavio sjajni Daniil Medvedev.

Đoković sada ima 20 Grand Slam titula baš kao i njegovi dugogodišnji rivali Roger Federer i Rafel Nadal.

Legendarni Švicaraca je komentarisao Noletovu sezonu koji je između ostalog uspio da nadmaši Federerov rekord po broju semdica provedenih na prvom mjestu ATP liste.

"To što je on uradio je ludo. Kalendarski slem se možda i desi, to može da se ponovi. Potrebno je i malo sreće. Morate biti uporni. Za to je potrebna i snaga", kazao je Federer.

Inače, čarobnjak iz Bazela je veće neko vrijeme na teneiski terena, trenutno zauzima 9. mjesto i oporavlja se od operacije koljena.

Posljednji turnir na kojem je nastupio je Wimbledon te za sada nema naznaka kada će ponovo zaigrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi