Prva teniserka neočekivano ispala

Australian Open

Prva teniserka neočekivano ispala

Edmir Škorić

Poljska teniserka Iga Swiatek senzacionalno je ispala u osmini finala Australian Opena. Najbolju teniserku svijeta pobijedila je Kazahastanka Ekaterina Rybakina sa 6:4, 6:4.

Rybakina, 25. na WTA listi, povela je sa 2:0 napravivši brejk već u prvom gemu, a već u trećem Poljakinja uzvraća i stiže do 2:2. Na 3:3 opet joj je oduzet servis, a Rybakini je ovaj put to bilo dovoljno jer je bila sigurna na svom servisu i stigla do velike prednosti.

Swiatek otvara fantastično drugi set, činilo se da se vraća, imala je 3:0, a onda novi pad. Rybakina stiže do 3:3, pa u 9. gemu koristi treću brejk šansu i dolazi do potpunog preokreta, vodi 5:4, a onda s nulom u svom servis gemu ovjerava veliku pobjedu.

Sjajna Swiatek je bila glavni favorit u Melbourneu, ali je neočekivano rano ispala. Rybakina će u četvrtfinalu igrati protiv Latvijke Jelene Ostapenko koja je pobijedila Coco Gauff sa 7:6, 6:3, što se također smatra jednim od iznenađenja u ovoj rundi takmičenja. Sedmoplasirana Amerikanka svakako je bila veliki favorit...

U konkurenciji muškaraca, Sebastian Korda nastavlja da igra sjajan tenis, a ovaj put je nakon velike borbe i pet setova izbacio Huberta Hurkacza, čime je pao još jedan poljski predstavnik.

Amerikanac čeških korijena trijumfovao je sa 3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6 i u četvrtfinalu ide na Karena Kačanova, Rusa koji je sa sigurnih 3:0 nadigrao Japanaca Yoshihita Nishioku.

U prva dva seta Nishioka nije osvojio ni gem, a u trećem je namučio Kačanova, koji je u taj-brejku izbjegao dodatne napore, pa je sve završio u tri seta.

U muškoj i ženskoj konkurenciji ostala su da se odigraju po još dva meča osmine finala. U toku su dueli Lehecke i Auger-Aliassimea te će uslijediti duel Tsitsipasa i Isnera kod tenisera.

Kod teniserki traje duel Pegule i Krejčikove, a od 11 sati na programu je duel Azarenke i Kineskinje Zhu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti