Simpatični dječak najboljoj na svijetu ponudio pizzu: "O moj Bože, da!"

Crtice s Wimbledona

Simpatični dječak najboljoj na svijetu ponudio pizzu: "O moj Bože, da!"

E. Ganibegović

Iga Swiatek izborila je treće kolo Wimbledona.

Definitivno nije bio najlakši meč u karijeri za Igu Swiatek, no na kraju je prva teniserka svijeta izdržala pritisak Lesley Pattinama Kherkove i plasirala se u treće kolo trećeg Grand Slama u sezoni.

"Moja suparnica iskoristila je svoje adute najbolje što je mogla. Sigurno je bolje koristila vjetar nego ja na terenu. Odigrala je jako dobar meč i to pokazuje kakva je igračica, ali drago mi je da sam dobro reagovala na događanja na terenu", rekla je poljska teniserka.

Tijekom svog meča, u dobrim i slabijim trenucima, Swiatek je mogla računati na podršku poljskih navijača koji se u velikom broju pojavljuju na terenima Wimbledona. Svima je pažnju privukao dječak koji je stajao s kartonskom kutijom na kojoj je napisao: "Iga, hoćeš li pizzu?".

Ispostavilo se da je to bila izvrsna ideja za pobuditi interes i skrenuti pažnju.

Fotoreporteri su potrčali prema mladom navijaču, a na Twitter profilu turnira osvanula je kratka snimka s dječakom u glavnoj ulozi. Nekoliko sati nakon meča, Swiatek je sama odgovorila na ponudu na Twitteru.

"O moj Bože, da!",  napisala je najbolja teniserka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi