Azarenka ostala bez trenera

Zbog privatnih problema

Azarenka ostala bez trenera

Bjeloruska teniserka Viktorija Azarenka raskinula je saradnju sa trenerom Michaelom Joyceom.

 

Saradnja između Azarenke i stručnjaka iz Sjedinjenih Američkih Država trajala je na svega dva turnira, a do prekida ugovora je došlo zbog "privatnog života" nekadašnje prve teniserke svijeta.

Azarenka se, podsjetimo, već neko vrijeme vodi borbu za starateljstvom nad desetomjesečnim sinom Leom

"Azarenka je izuzetno talentovana teniserka. Iako sam veoma uzbuđen što će uskoro biti ponovo na terenu, podržavam njenu odluku da svoju porodicu stavi na prvo mjesto. Sa velikim žaljenjem sam donio odluku da nastavim sa trenerskom karijerom dok ona sređuje svoj privatni život. Nadam se da ću je uskoro vidjeti na terenu i želim joj sve najbolje", napisao je Joyce.

Podsjetimo, Azarenka će se vratiti na teren u prvoj nedjelji 2018. godine. Bit će to turnir u Aucklandu koji će se igrati od 1. do 6. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi